5 grunde til at vælge et tagtelt

Vi kunne nævne 1000 grunde til at vælge et tagtelt, men her får du de 5 vigtigste…

DEN ABSOLUTTE FRIHED

Du skal ikke trække hverken en stor campingvogn eller en autocamper med ind igennem skoven og derfor bliver stederne man kan komme til at holde bare mangedoblet – også selv om man ikke lige har en bil med firhjulstræk!

Vi bruger selv tit topografiske kort eller bare Google Earth til at finde steder vi tror er gode spots, men alternativt kan man jo bruge gode apps som park4night. Særligt udenfor Danmarks grænser kan man komme til at opleve den fantastiske frihed det er, en nat at finde et perfekt spot i naturen, langt væk fra civilisationen og næste nat at finde en skøn campingplads, hvor man lige kan få et bad og få fyldt vandtanken op. Med et tagtelt på bilen kan du det hele – inkl. at parkere på en helt almindelig parkeringsplads uden at skulle lave en 100 punkts parallelparkering med en 8 meter lang autocamper 😉

NEMT OG HURTIGT AT SÆTTE OP OG SLÅ SAMMEN

Uanset om du vælger et hard top eller et soft shell telt, så tager det altså ikke lang tid hverken at slå et tagtelt op eller pakke sammen igen.

Vi har hardshell teltet Cronus monteret på vores trailer, mens Eezi-Awn Serie 3 teltet sidder på Land Cruiseren, så vi bruger begge. Når man lige har slået teltene op og ned et par gange, så tager det 5 minutter længere at slå Eezi-Awn Serie 3 teltet op i forhold til Cronus teltet. Det gør sjældent noget for os når vi er afsted. Det vigtigste er, at det ikke tager meget længere end 10 minutteer, så man kan bruge tiden på at nyde naturen og stilheden. -og hvem vil ikke hellere nyde et godt glas vin end fumle med teltstænger og forsøge at banke pløkker i en norsk fjeldside? 

VÆK FRA JORDEN OG KULDEN

En af de virkelig store fordele ved tagtelte er, man bliver løftet væk fra jorden. Selv om de skandinaviske sommermåneder i stor udstrækning betyder dejlige temperaturer, så kan jorden alligevel være kold om natten. Samtidig behøver du ikke være urolig for, om et regnskyl i løbet af natten resulterer i et oversvømmet telt. 

Og er man som mig en ganske lille smule angst for edderkopper og kryb, så er det altså ekstra rart at være lidt mere i sikkerhed på toppen af bilen. -ikke mindst når turen bringer os længere væk end Skandinavien.

KOMFORTEN ER I TOP

Vi har begge sovet på mærkelige steder med meget lidt komfort og derfor elsker vi også den luksus et tagtelt giver med en virkelig god madras! En dårlig nats søvn kan simpelthen spise de flestes overskud og så bliver turen bare lige 17,3 % dårligere.

I toppen af komfortafdelingen ligger også muligheden for ikke blot at tage sengetøjet med hjemmefra men også at efterlade det i tagteltet når man slår teltet sammen. Det betyder både, at man sparer plads i bilen, men også at når man slår teltet ud, så er sengen allerede redt og dynen er klar til at kravle ned under. Det er sådan en ekstra luksus at kravle ned under en rigtig dyne på en god madras og falde i søvn til lyden af en piblende flod eller vinden i træerne. 

EN UDSIGT, DER ER SVÆR AT SLÅ

Kan man få fantastisk udsigt fra et almindeligt telt eller et shelter? Ja for dælen! MEN, når du kravler op oven på bilen hæver du dig lige et par meter op over jorden og det betyder overraskende meget for din udsigt. Samtidig giver alle vores tagtelte dig muligheden for at ligge i teltet og kigge ud på omgivelserne omkring dig. Det er udsigten, der bringer de første 4 grunde til at vælge et tagtelt sammen: Find det perfekte spot, slå hurtigt og nemt tagteltet op, kravl væk fra den fugtige jord og ned under dynen og nyd så ellers den fantastiske udsigt. Man kan jo lige tage en varm kop kakao med cognac med op til at nyde udsigten.

Del dette indlæg
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Kontakt os for råd og vejledning

Har du brug for at finde det perfekte udstyr så hjælper vi dig gerne.

Besøg vores showroom

Kom forbi showroomet og se vores store udvalg af tagtelte, markiser og andet udstyer.
Vi har åbent den 1. weekend hver måned – eller efter aftale