Overlanding om vinteren: Tagteltstur under en kold stjernehimmel

Når vinterens bidende kulde rammer og sneen dækker landskabet som et lyst tæppe, åbner vinteroverlanding døren for eventyr, der går lidt ud over det sædvanlige. Uanset om du lige er startet på din overlanding-rejse eller allerede er en nørd på området, er vinteroverlanding en unik oplevelse, der dog kræver lidt ekstra forberedelse. I dette indlæg udforsker vi must-have udstyr sammen med vores personlige tips til at gøre din vinterrejse behagelig og mindeværdig.

1. Et kvalitets tagtelt: For dem, der netop har kastet sig ud i overlanding-eventyret om vinteren, er et pålideligt tagtelt afgørende, da det skal kunne modstå lave temperaturer og snebelastning. Nørdede overlandere kan overveje at opgradere til et tagtelt, hvor det er muligt at tilkøbe isolering og som er stormbestandigt og dermed kan tackle selv de mest krævende vinterforhold.

2. Varmeisolering: Uanset om du er nybegynder eller en erfaren overlander, er varmeisolering altafgørende om vinteren og her er der flere forskellige muligheder, som kan kombineres alt efter hvordan vejrudsigten ser ud. Investér i en god sovepose, der kan klare lave temperaturer! Med mange kvalitetstagtelte kan du godt holde varmen med en god vintersovepose. Skal du have lidt mere “lækkerhed”, så overvej at vælge et tagtelt, hvor der kan tilkøbes en isolerende inderskal. I den helt store luksusende ligger investeringen i et dieselfyr! Vi har selv testet et på nytårsturen 2023 og vi er VILDE med muligheden for at varme teltet op både morgen og aften – særligt i ekstreme minusgrader eller når det er koldt og regnvejr. Et billigere alternativ til dieselfyret kan også være et varmetæppe, som kobles til en powerbank og dermed hjælper dig til lige at varme madrassen og soveposen op inden du kryber til køjs.

3. Sneanker, snekæder og dæk med godt greb: Uanset om du er nybegynder eller ekspert, vil du sætte pris på ekstra trækkraft på dine dæk når du begiver dig ud på vinteroverlanding. Invester i snekæder eller dæk med et pålideligt greb for at undgå at sidde fast i sneen og for at tackle glatte vinterveje.

4. Markise med sider: Når kulden virkelig bider kan det være en stor hjælp at kunne gemme sig under en markise – særligt en med sider! En markise med sider giver dig mulighed for at få ly for vind og vejr og uanset om det er din 1. eller 100. gang du er på vinteroverlanding så er ly for elementerne helt essentielt for at du kommer til at synes at den her type overlanding er et hit.

Pro-tip: Har du et dieselfyr, kan du med fordel også medbringe et ‘skørt’ til bilen og så bruge dieselfyret til at hæve temperaturen under din markise (altså når siderne også sidder på…).

5. Vintermorgenritualer: Uanset om du er nybegynder eller nørd, er der intet som hyggelige morgener under vinteroverlanding. Start dagen med en varm kop kaffe eller kakao og kombiner med varm havregrød eller vafler bagt over bål.

Vi medbringer selv altid et bålfad på den her type overlanding så vi kan få varmen rundt om bålet og lave mad – og så er et bål altså bare noget af det bedste på de lange mørke vinteraftner.

Pro-tip: Invester i et par lækre lammeskind til dine stole, så du også holder dig varm på ryggen når du sidder ved bålet.

Uanset om du lige er begyndt på din overlanding-rejse eller allerede er en erfaren entusiast, er vinteroverlanding en fantastisk måde at være i naturen på. Vi anbefaler altid at du forbereder dig omhyggeligt, medbringer pålideligt (og testet) udstyr og så ellers lader vinterens magi udfolde sig under den kolde stjernehimmel. Find vintersokkerne frem og kom ud i kulden!

Del dette indlæg
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Kontakt os for råd og vejledning

Har du brug for at finde det perfekte udstyr så hjælper vi dig gerne.

Besøg vores showroom

Kom forbi showroomet og se vores store udvalg af tagtelte, markiser og andet udstyer.
Vi har åbent den 1. weekend hver måned – eller efter aftale