Kan man sætte tagtelt på min bil?

Ovenstående er et af de spørgsmål vi møder ret ofte her i butikken.

Det helt korte svar er: “Hvis du kan sætte tagbøjler på, kan du næsten altid også sætte tagtelt på!” 

Det kan godt virke lidt komplekst at finde ud af, hvor meget vægt du må have på taget af din bil. Her er det vigtigt, at du skelner mellem ’dynamisk vægt’ og ’statisk vægt’.

Den dynamiske vægt er den vægt du må have på taget af bilen når du kører. Den er ofte angivet i bilens specifikationer som ’max tagvægt’. Når du skal beslutte dig for, hvilket tagtelt du skal have på din bil er det derfor denne vægt du skal kigge på. Her skal du huske at overveje, om du også skal have en markise og evt. et roofrack på din bil. Det er den samlede vægt af alt det du putter på taget, som skal holde sig indenfor bilens dynamiske max vægt.

Du kan slå op, hvad de fleste biler må have på taget på denne hjemmeside.
Vær opmærksom på, at du ikke kan indtaste nummerpladen på bilen, men i stedet skal indtaste Bil-mærke og så derfra vælge model, årgang og motorstørrelse. Når du har fundet den rette bil skal du se efter ‘Max Roof Weight’ for at se, hvor meget du må have på taget.

”Hvad så når der står, at bilens ’max tagvægt’ er 75 kg og teltet vejer 50kg? Må der så kun ligge en person på 25 kg. i teltet når vi camper?”

Det er her den statiske vægt kommer ind i billedet. Den statiske vægt er den vægt bilen kan bære totalt set. Biler er bygget til at kunne bære deres egen vægt, hvis du i et uheld eks. ruller og bilen ende på taget. Den vægt er altså markant større end bilens dynamiske vægt. Du skal derfor ikke være bekymret for, at bilen bryder sammen når I lægger jer op i tagteltet.

Endelig skal du forholde dig til tagbøjlernes dynamiske vægtkapacitet, hvis du vælger at sætte tagbøjler på din bil når du monterer et tagtelt. Tagbøjlernes dynamiske vægt skal mindst være det samme som tagteltets vægt. Der findes et væld af forskellige muligheder når det kommer til tagbøjler og her anbefaler vi, at du tager fat i en god forhandler og får en snak med dem om, hvilke bøjler der passer til det set-up du ønsker dig. Du kan også bruge Thules hjemmeside for at finde de bøjler der passer til din bil.

Ønsker du at sætte et roofrack på din bil, så hjælper vi dig gerne med at finde det der passer til din bil eller du kan se vores store udvalg her på siden.

Selv om vi gerne vejleder, så er det i sidste ende er dit ansvar at sikre, at det udstyr du sætter på din bil er godkendt til og passer til din bil. Outback Overland tager ikke ansvar for vægtbegrænsninger eller monteret udstyr på din bil.

Del dette indlæg
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Kontakt os for råd og vejledning

Har du brug for at finde det perfekte udstyr så hjælper vi dig gerne.

Besøg vores showroom

Kom forbi showroomet og se vores store udvalg af tagtelte, markiser og andet udstyer.
Vi har åbent den 1. weekend hver måned – eller efter aftale