Ingen eventyr uden kaffe

Der er ikke noget så fantastisk som at vågne op til lyden af naturen og duften af friskbrygget kaffe mens du ligger under dynen i dit tagtelt. Duften af friskbrygget kaffe når du selv ligger under dynen kræver selvsagt, at du rejser med nogen der står op før dig selv og er søde nok til at lave kaffen til dig.

Vi giver dig her 5 forskellige optioner (plus en bonus) du kan bruge, hvis du selv er den der hopper ud af teltet for at lave kaffen eller du kan sende den videre, hvis det er din bedre halvdel, der er kaffe-chefen.

1. French Press på fjeldet

French press er en favorit blandt kaffeentusiaster af en god grund. Det kræver ingen strøm, er let at rengøre og du får en fyldig kop kaffe med en intens smag. Vi bruger Jetboil til at koge vandet og anvender så Jetboils stempel-indsats, som omdanner din almindelige Jetboil til en french press. Kaffen maler jeg hjemmefra af min yndlingskaffe og medbringer så i en luft- og lystæt pose, som opbevares i køleskabet/fryseren vi har i bilen.

Jetboil-løsningen er nem, fordi vi alligevel altid har vores Jetboil med og det kræver derfor kun stempelindsatsen, som pakkes helt fladt, for at være klar til at lave den skønneste kaffe.

2. Aeropress på stranden

Aeropress er en kompakt, let og perfekt løsning til strandture eller ture, hvor du har begrænset plads. Aeropress’en bruger tryk til at lave en koncentreret espresso, som du enten kan nyde som en espresso eller fortynde med varmt vand for en almindelig kop kaffe. Varmer du lidt mælk op i en gryde, er espresso-shottet også den perfekte base til en latte. Aeropress’en er hurtig, nem at rengøre og leverer et ægte espresso shot.

Pro-tip: Du kan bruge Aeropress med koldt vand for at lave koldbrygget kaffe, hvis du som jeg godt kan lide en iskaffe en gang imellem.

3. Pour-over ved søbredden

Pour-over er den klassiske metode til at brygge kaffe på og den du måske også kender fra køkkenet derhjemme. Medbring en kaffetragt, filtre og din yndlingskaffe og du er klar til at gå igang. Vi kan godt lide pour-over kaffen når vi laver kaffe til flere end bare lige os to eller brygger kaffe til termokanden så vi kan have kaffe med på turen.

4. Instant kaffe on-the-fly

Det her er særligt Kaspers go-to måde at lave kaffe på når vi er på tur. Vi har et lille kaffesæt stående bagerst i bagagerummet og her finder du som minimum altid Nescafé Gold og en Jetboil, så vi hurtigt og nemt kan lave en kop kaffe når vi holder pause. Nemt og hurtigt og kræver ingen opvask ud over teskeen:)

5. Percolator rundt om bålet

Du kender måske en percolator fra blusset derhjemme. Den kendte lille kande fåes også i en model, som kan bruges over dit bål og det er en virkelig hyggelig måde at lave kaffe på.

Jeg er ikke selv fan af den kaffe der kommer ud af det – den er for stærk for mig – men hvis du har bålet kørende, så er der altså ikke noget ret meget hyggeligere end en kaffe der står og hygger sig og jeg laver det gerne til andre rejsekammerater.

6. Iskold bonus kaffe

Når vi er på tur drikker jeg som regel noget mindre kaffe end jeg gør derhjemme. Til gengæld har jeg de seneste år fået smag for at drikke koldbrygget kaffe og det passer faktisk rigtig godt med at være ude på tur. Jeg bruger en god kvalitetskaffe (enten købt eller malet hjemmefra) og så blander jeg det i min 1 liters drikkeflaske og lader det stå i 12 timer, hvilket normalt passer med at lave det når vi sætter camp op og så er det klar næste morgen. Når kaffen er færdigbrygget hælder jeg den igennem et sammenklappeligt genbrugsfilter fra Sea to Summit og så er kaffen klar. Nu har jeg 1 liter koldbrygget kaffe, som jeg blander med lidt sirup (hvis man har lyst) og havremælk fra køleren. Hvis vi har isterninger ryger de også i og så har man den vildeste luksusiskaffe on the go.

Uanset om du er til instantkaffe, french press eller iskaffe, så anbefaler vi at du anskaffer dig et par gode termokopper, som du kan bruge igen og igen.

Vi ses derude

Del dette indlæg
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email

Kontakt os for råd og vejledning

Har du brug for at finde det perfekte udstyr så hjælper vi dig gerne.

Besøg vores showroom

Kom forbi showroomet og se vores store udvalg af tagtelte, markiser og andet udstyer.
Vi har åbent den 1. weekend hver måned – eller efter aftale